Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 15. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Vezetni biztonsággal II. forduló

Vezetni biztonsággal II. forduló

A második fordulóval folytatjuk a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány „Vezetni Biztonsággal” öt fordulós vetélkedősorozatát.

A vetélkedő lényege, a közlekedők figyelmét ráirányítsa a balesetek kiszámíthatatlanságára, a baleseti okokra.

Minden forduló egy baleseti szituációt jelenít meg. A vetélkedőben részt vevő személy feladata a felvázolt közlekedési szituációk értelmezését követően válaszolni a feltett kérdésekre.

A vetélkedő végeztével fordulónként a helyes megfejtők között három - három ajándékcsomagot sorsolunk ki, mely ünnepélyes díjkiosztón kerül átadásra. Aki mind az öt fordulóra beküldi a helyes megfejtést, azok között is kisorsolunk három értékes ajándékcsomagot.

Személygépkocsi közlekedett a 6604-es úton, Pécs irányából Abaliget irányába. Haladása során a fenti helyen egy erősen jobbra ívelő kanyarban a vezető elvesztette uralmát a jármű fellett. A személygépkocsi kisodródást követően áttért a szemközti sávba, ahol járműve elejével nekiütközött a vele szemben Abaliget irányából Pécs irányába közlekedő „B” személygépkocsi bal oldalának.

Ön szerint mi lett volna a helyes magatartás, mely figyelembevételével elkerülhető lett volna a baleset bekövetkezése?

Ön szerint mi a különbség a relatív és az abszolút sebesség túllépés között?

A passzív biztonsági eszközök használatának fontossága a baleset következményeinek csökkentésében van, a baleset közben és után növelik a vezető és utasok túlélésének esélyeit.

Soroljon fel legalább három passzív biztonsági eszközt.

Válaszokat kérjük 2013. május 03. (szerda) 12,00 óráig beküldeni a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság címére: 7622 Pécs, Vargha D. u. 3., vagy a gradvolts@baranya.police.hu címre. A megfejtésen kérjük feltüntetni: „Vezetni biztonsággal” II. forduló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.