Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 06. 21:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több mint háromezer közfoglalkoztatott Tolnában

Több mint háromezer közfoglalkoztatott Tolnában

3.300-an vesznek részt a Tolna megyében 1,8 milliárd forintos támogatással február elején indult közfoglalkoztatási programokban - mondta hétfőn a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

A Startmunka mintaprogramban jelenleg 645 fő dolgozik, és folyamatosan bővül a foglalkoztatottak köre - tette hozzá László-Varga Zsuzsanna.

Mint mondta, Tamási és Dombóvár térségében 47 településen összesen 1.214 munkanélkülit vonnak be a mintaprogramba, akik az év végéig napi nyolcórás munkát végeznek. A programra 844 millió forintos keret áll rendelkezésre.

A főigazgató tájékoztatása szerint a legtöbb ember, 1.750 fő a hagyományos közfoglalkoztatás keretében kap munkát; ők átlagosan öt hónapig napi hat órában dolgozhatnak. A programrészre 481 millió forintos támogatást kapnak az önkormányzatok.

Országos közfoglalkoztatási programok keretében 398 millió forintos támogatásból 316-an végeznek erdőgazdálkodási és vízgazdálkodáshoz kapcsolódó fenntartási munkákat a Gyulaj Zrt.-nél, a Kapos-Koppányvölgyi és a Duna-Sió Menti Vízi Társulánál.

További 108 ember a már korábban elkezdett szociális földprogramokban dolgozhat várhatóan június közepéig, 96 településen száz fő pedig szociális kapcsolattartóként március végéig végez munkát.

Keller Anikó, a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója kérdésre válaszolva közölte: a közfoglalkoztatási programokban részt vevő szakképzetlen dolgozók 71.800 forint közfoglalkoztatási bért kapnak, ami 47.029 forint nettó keresetet jelent. A szakképzettek 92.000 forint garantált közfoglalkoztatási bére nettó 60.260 forint. A foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege 22.800 forint.

A munkaügyi vezető tájékoztatása szerint jelenleg 16 ezer Tolna megyei munkanélküli szerepel a hivatal nyilvántartásában, ami 14 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg; a most elindult foglalkoztatási programok ezt az arányt lényegesen csökkentik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.