Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 24. 06:00, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Tizenhat millió forintot gyűjtött együtt a Nestlé és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére

Tizenhat millió forintot gyűjtött együtt a Nestlé és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére

Tavaly őszi közös kampányának eredményeként a Tesco és a Nestlé 16 millió forinttal támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját.

A 2023 őszén meghirdetett jótékonysági akció részeként a Nestlé a Tesco áruházakban eladott termékei értékének 1 százalékát ajánlotta fel jótékony célra, az összeget pedig a Tesco megduplázta - tájékoztatta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szerdán az MTI-t. Összesen több mint 15,5 millió forint jött össze a rászorulók élelmezésére.

Mint írják, a két cég 16 millió forintra egészíti ki az adományt, melyet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kap, akik az összegből több mint 170 ezer élelmiszercsomagot tudnak eljuttatni a nélkülözőknek. Ezek a csomagok jellemzően olyan lejáratközeli, csomagoláshibás, de kiváló minőségű, fogyasztásra tökéletesen alkalmas termékeket tartalmaznak, melyeket a szervezet áruházakból és élelmiszergyártóktól gyűjt össze napi rendszerességgel.

"Sokszor megesik, hogy egy családnak csak egy átmeneti időszakban van szüksége az Élelmiszerbank segítségére, de akkor ez jelenti az egyetlen biztos pontot egy krízishelyzetben. A Tesco és a Nestlé közös adománya rengeteg ilyen helyzet megoldásához nyújt támaszt" - idézi a közlemény Cseh Balázst, az Élelmiszerbank elnökét.

A Tesco és a Nestlé évek óta az Élelmiszerbank stratégiai partnereként vesz részt az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben. Jelenleg mintegy 170 Tesco áruházban folyik napi szintű élelmiszermentés az egyesülettel közösen, melynek célja az élelmiszer-felesleg mennyiségének csökkentése és a segítségre szorulók támogatása - áll a közleményben.

Címkék: élelmiszerbank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.