Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 27. 05:00, szombat | Sport

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak.

Integra Group Rally
Dudás Gergő - Tóth Zsolt
2020.06.20-21. Domaháza - Zabar
Rodeo Speed Car Kft.

Végeredményben a negyedik helyen zárták Tóth Zsolt navigátorral az Integra Group Rally licences kategóriáját. „Benéztem a lassítót, osztán ennyi. Ezért kaptunk 10 másodperc büntit - nyilatkozta Gergő a verseny után.

Életem első R5-ös versenyén, az első gyorson abszolút időt mentünk. Meglepődtem, mert a pálya nagyrész új volt számomra. Az erdőben végig vizes volt az aszfalt a nyílt árnyékmentes részeken pedig foltokban száraz. Természetesen örültünk ennek az eredménynek, viszont a szervizesek idegesek voltak, hogy mit nyomjuk ennyire meg már az első gyorson.

Hat gyorsot mentünk összesen a nap. Az első gyorsot elgumiztuk, viszont visszafelében is ugyan azon gumival kellett jöttünk. Ha puha gumival rajtoltunk volna ami használt is volt ugye, akkor az hamarabb felmelegszik, így csak a pálya felénél érte el csak az üzemi hőfokot. Addig csak korcsolyáztunk nem vállalhattuk be rendesen a dolgokat.

A Kisvaszar ralin történő kicsúszások borulások óva intettek bennünket, hogy jobban odafigyeljünk a mi Domaházi versenyünkre. Az utolsó két gyors idejéből is látszik, hogy ott visszább vettünk a tempóból.

A Skoda R5-ös kezelhetőbb autó, mint az ORC-s Mitsubishi, viszont fentebbi fordulat tartományban gyengébbnek éreztem.

Nagyon vártam már ezt a verseny, hogy tudjunk éles körülmények között menni. Most mentük pár versenykilométert és várjuk a folytatást. Lehet, a Salgó rali előtt bakonyán szintén éles versenykörülmények között tesztelünk.

Az a célom, hogy a Domaháza és a bakonyai rallyn szerzett tapasztalatokat majd a Salgó Rally 2020-on kamatoztassuk - fejezte be a beszélgetést Gergő.

A Clone Rally Team együttműködő partnerei:
FUEL, www.fuel-benzinkutak.hu, Desef Silver, Waldheim, Szilárd Sped Kft., Robo Trans, Roboplast, FRIK, Safety Truck Kft, Prometric Test Center, ESZO Kft, FHO, Herman Vitamins, JutaVit, Stage Light Theatre Szociális Szövetkezet, OLP - TECH Kft, Supersprint Kft, Micro Green Village, S7 Gázfutár, DREAM-LIGHT-THEATRE Bt., Domvill Szer KFT.

Fotó: Farkas Tamás

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.