Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 20. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

Otthon lenni Tolna megyében

Otthon lenni Tolna megyében

Még enyhe, tavaszt ígérő, nem fagyra-hóra készülő hangulatban tartotta meg márciusi összejövetelét a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság.

A téma is biztatóan hangzott: Naszvadi Balázs, a Tolna megyei Önkormányzat területfejlesztési osztályvezetője tartott érdekfeszítő prezentációt „Otthon lenni Tolna megyében” címmel. A szakember, aki nemrég még a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetőjeként szerzett tapasztalatot és közismertséget, meggyőző előadásában egy, a korábbiakhoz képest gyökeresen új fejlesztési elvet és eljövendő, a vállalkozói és az összefogáson még inkább alapuló közösségi érdek-érvényesítést, „önjáró” igény-feltáró gyakorlatot helyezte középpontba. Természetesen ez alkalommal a szintén jócskán felzárkózásra váró dombóvári kistérség sajátosságait, a kitörés és az elkövetkező majd' egy évtized újabb vagy nagy hagyományokkal bíró,de mégis újszerű alapokon nyugvó fejlesztés foglalkoztatási jellemzőit és elvárásait vetette fel.

A számos hozzászólást, ötletet és felvetést serkentő friss szemléletű előadást követően az asztaltársaság, mint az egyik elkötelezett helyi polgári közösség újabb tagot köszöntött Péter Dániel személyében, aki a múlt év végétől az OTP Bank dél-dunántúli régiója Dombóvári Fiókjának a vezetője. A fiatal pénzügyi szakember többek között elmondta, hogy számos élmény és közeli múltja bár a közeli Kaposvárhoz köti, de családjával együtt úgy véli, csak akkor lehet valódi részese a munkahelyét érintő mindennapoknak, ha egyúttal a lakóhelyet is itt választ magának, illetve szeretteinek.

A Bank István irányításával működő étterem stábja a menüt már a nagyon várt tavasz jegyében állította össze a jelenlévők megelégedésére.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.