Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Április 29. 20:00, szerda | Helyi
Forrás: Városunk Dombóvár

Örömteli hírek Dombóvár polgármesterétől

Örömteli hírek Dombóvár polgármesterétől

Többek között várhatóan májusban elindul a kórház körüli rendezetlen parkolóhelyzet megoldása

A mai napon a főépítésszel, a Városüzemeltetési Iroda vezetőjével és Maár Zoltán tervezővel egyeztettünk a kampányban ismertetett nagyobb beruházásokkal kapcsolatban. Folyamatosan tárgyalok szakemberekkel az új mentőállomás és a sport- és szabadidős központ megvalósításával kapcsolatban. Az Országos Mentőszolgálat képviselőivel múlt pénteken egyeztettem a tervekről, amelyeket megfelelőnek találtak, és örömüket fejezték ki, hogy méltó körülmények között dolgozhatnak majd munkatársaik Dombóváron. Továbbá várhatóan májusban elindul a kórház körüli rendezetlen parkolóhelyzet megoldása, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk a kórházba érkező betegek és hozzátartozóik számára.

Még egy örömhírről számolhatok be. Sikerült megoldást találnunk az Arany János téren működő orvosi rendelő korszerűsítésére pályázati forrás segítségével. Így az épület teljes felújítása valósulhat meg. Ennek a beruházásnak a megvalósítása azért volt fontos, mert az egészségügyi intézmény további működése volt kérdéses. A korábbi városvezetés hitelből finanszírozta volna négy másik projekttel együtt az épület felújítást, amely - más beruházások kapcsán is tapasztalt – szakszerűtlen és hiányos tartalommal került volna megvalósításra. Korábbi kommunikációkból már ismeretes a dombóváriak számára, hogy az orvosi rendelőre már nem maradt a tervezett forrásból.

Pintér Szilárd
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.