Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 13. 13:02, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Nem létező termékekből hatmilliós bevétel

Nem létező termékekből hatmilliós bevétel

A rákosmentei rendőrök véget vetettek az internetes bűncselekmény-sorozatnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy internetes csalás-sorozat ügyében négy ember ellen - közölte a rendőrség.

A csalók jól ismert internetes hirdetőoldalakon és egy közösségi oldal adás-vételi csoportjában 2019 novemberétől 2020 novemberéig más-más néven különféle nagyértékű termékeket kínáltak eladásra, melyekkel valójában nem is rendelkeztek. Meghirdettek többek között számítógépes alkatrészeket, karórákat, játékkonzolokat, tévéket, de árultak gyerekjátékokat és fémvázas medencéket is.

Az ország számos pontjáról jelentkező megrendelőktől előre utalással kérték a vételárat, és azt ígérték, hogy utána kipostázzák a terméket, de a pénz megérkezése után elérhetetlenné váltak.

A nem létező termékekkel összesen több mint hatmillió forintos kárt okoztak.
A rákosmentei nyomozók 2021. október 18-án egy békéscsabai lakásban fogták el a közel 50 rendbeli csalással gyanúsítható testvérpárt, a 43 éves V. Sándort és az 51 éves V. Mariettát.

V. Sándor kihallgatásán beismerő vallomást tett, míg nővére a bűncselkemények elkövetését tagadta. Másik két társuk közül a 28 éves R. Norbert részben beismerő vallomást tett, a 36 éves K. Mónika pedig tagadta a bűncselekmények elkövetését.
A négy gyanúsított közül V. Sándor őrizetben, V. Marietta bűnügyi felügyeletben, R. Norbert és K. Mónika pedig – korábban kiszabott jogerős büntetésük letöltése miatt– büntetés-végrehajtási intézetben várják az eljárás befejezését.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni