Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 07. 23:45, szombat | Helyi
Forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Ne dőljünk be az álrendőröknek!

Ne dőljünk be az álrendőröknek!

Az emberi hiszékenység határtalan: nemrég Somogyban két, fényvisszaverő mellényt viselő személy - rendőri intézkedés látszatát keltve - az esti órákban megállított és igazoltatott egy gyanútlan járművezetőt, majd szabálysértés e

Az egyenruhában intézkedő rendőröknek azonosító jelvényt kell hordaniuk, mivel azt, hogy ők rendőrök az egyenruha és az azonosító jelvény együttes használata igazolja.

Az azonosító jelvény a rendőrségi címer mellett egy ötjegyű számot is tartalmaz. Amennyiben nincsenek számok a jelvényen, akkor az nem azonosító jelvény. A jelvénynek - még ha fényvisszaverő mellényt is viselnek kollégáink - láthatónak, olvashatónak kell lennie.

A polgári ruhában intézkedő rendőröket a rendőrigazolvány és az azonosító jelvény együttes használata igazolja, melyeket intézkedés minden esetben kötelesek felmutatni.

A magukat rendőrnek kiadó személyek, ha mutatnak is rendőri igazolványhoz, jelvényhez hasonló tárgyat, azt szinte minden esetben rövid ideig, csak egy pillanatra mutatják fel. Természetesen nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy bűncselekmény útján valódi igazolvány kerül a bűnözők birtokába, ezért fontos, hogy ha valaki rendőrigazolványt mutat fel, akkor minden esetben meg kell győződni, hogy az igazolványban szereplő képen lévő személy azonos-e az igazolvány felmutatójával.

Az álrendőröket leggyakrabban a készpénz megszerzése motiválja. Fenyegetik, visszatartják az autóst mindaddig, amíg a kért összeget át nem adták.

A legfontosabb, amit tudni kell, hogy rendőr nem vehet át készpénzt! Ha valakit szabálysértés miatt a helyszínen a rendőr megbírságol, postai befizetési utalványt kell átadnia.

Ha kétség merül fel azzal kapcsolatosan, hogy valóban rendőrök intézkednek olvasóinkkal szemben, hívják a 107-es valamint 112-es segélyhívó számot, ahol kérdéseikre választ kaphatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.