Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 10. 20:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Napok óta nincs kapcsolat Rakonczay Gáborral

Napok óta nincs kapcsolat Rakonczay Gáborral

Feleségének napok óta nem sikerült kapcsolatot teremtenie a decemberben Dombóváron vendégeskedett Rakonczay Gáborral, aki a világon elsőként és egyedül kíván átkelni kenuval az Atlanti-óceánon.

Mint azt Rakonczay Viktória az MTI-nek pénteken elmondta: nem aggódik, mert a kenu megbízható, és Gábor biztosan meg tudja oldani, ha netán nehezebb helyzetbe került. Nagy az esély arra, hogy a nagy párában nem működik az elektromos rendszer, és ezért nem lehet telefonon elérni - tette hozzá.

Pénteken várhatóan csökkenni fog a szél, remélhetőleg akkor kiszárad a kabin belseje és az elektronikai rendszer, így Gábor helyre tudja állítani a problémát, és jelentkezni fog - olvasható a www.atlantix.eu oldalon, mely a sportember útját követi nyomon. A honlap szerint feleségének február 7-én már nem sikerült kapcsolatot teremtenie Gáborral.

Rakonczay Gábor 2011. december 20-án kezdte meg a túrát, amikor a portugáliai Lagos kikötőjéből kenujával a Kanári-szigetek felé vette az irányt. A tervezett 20 nap helyett 16 nap 19 óra 25 perc alatt teljesítette a Lagos és Las Palmas közötti távot, az utóbbi kikötőjében január 6-án kötött ki. A túra második szakaszában az óceánon 5200 kilométert kíván megtenni közel három hónap alatt, és tervei szerint április elején érkezik a karib-tengeri Antiguához. A 80 naposra tervezett útból február 10-én kora délutánig 16 nap és 6 óra telt el. A túrát Vitéz nevű egyszemélyes óceáni kenuján teszi meg, melyet Fa Nándor tervezett és épített.

Rakonczay az Atlanti-óceánt átevező első magyar páros férfitagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött. Feleségével 2006-ban döntöttek úgy, hogy végzős egyetemistaként halasztanak egy évet tanulmányaikból, és megvalósítják gyermekkori álmukat: áteveznek az Atlanti-óceánon. Több mint 50 napot töltöttek szinte teljes magányban, mire kikötés nélkül, felváltva leevezték a Kanári-szigetek és Antigua partjai közötti 5200 kilométert. A partot éréssel világrekordot döntöttek vegyes párosként.

A National Geographic Adventure az év kalandja (Best of 2008 Adventure) díjjal ismerte el a teljesítményüket, Londonban pedig felkerültek a Guinness-világrekordok listájára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.