Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 24. 21:30, csütörtök | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Múzeumról szabadidőben

Múzeumról szabadidőben

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán zajló mesterképzésnek immár része a szabadidő-szervezés sokoldalú tudománya is. Ez a stúdium is olyan, amely szinte csakis a gyakorlat terepén tapasztalható meg igazán.

A tavaszi félév a téma történetisége mellett annak emberközpontú jellegzetességeit, kultúrantropológiáját járja körül. Az iskolai élethez kapcsolódó - a megszerzett ismeretek játékos, könnyed, a tanulás-gyakorlást kellőképpen segítő - módszerek múzeumi feldolgozásának bemutatására dr. Kriston Vízi Józsefet kérte fel a Neveléstudományi Intézet.

A budapesti elméleti órák mellett a képzésben résztvevők egy csoportja nemrég a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben töltött el egy munkanapot, hogy a helyszínen tanulmányozhassa a gyakorlati megvalósulást. A hallgatók a múzeumba látogató gunarasi pihenővendégek vagy az Erky-Nagy Tibor tipográfus vezette nyomda-történeti diákfoglalkozás lezajlásának egyaránt megfigyelői, illetve részesei voltak.

Az itt is elmaradhatatlan elméleti órák közben pedig Kriston-Bordi Zsuzsanna tanító, közoktatási szakértő tartott gyakorlati bemutatót a Kapos-menti textilmotívumokat is sajátosan megelevenítő papírsodrásminta-alakítás és kézügyességi alkotó módszer, valamint technika népszerűsítésével. A hallgatók maguk is örömmel kapcsolódtak be az esős kinti órák sikeres elűzésének kreatív foglalatosságába.

Szöveg és fotók: kristonvízi. További képekért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.