Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 08. 10:40, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

Múzeumi Olimpia Klub: atléta és fotós az első találkozón

Múzeumi Olimpia Klub: atléta és fotós az első találkozón

Elindult az a találkozó-sorozat, amelyet a Dombóvári Helytörténeti Múzeum és barátai a XXX. Nyári Olimpiai Játékok és a 85 évvel ezelőtt megalakult Dombóvári Vasutas Sportegyesület tiszteletére szerveztek.

Az idei nyári ötkarikás játékok közelgő megnyitóját váró hangulatban kezdődött a dombóvári Helytörténeti Múzeumban összegyűlt sportbaráti társaság beszélgetéssorozata július 7-én délután a Szepessy-szalonban. Az első két vendég Beke Zsanett, a DOVASE junior válogatott atlétája és Tilinger Sándor fotóriporter, a Tolnai Népújság korábbi tudósítója voltak.

A Dombóvár szívében található múzeum igazgatója, Dr. Kriston Vízi József köszöntötte a találkozó elején a publikumot, majd azt követően átadta a szót Berki Zsoltnak, aki előbb Beke Zsanettel, utána pedig Tilinger Sándorral beszélgetett. A közel két órán át tartó előadáson a két vendég több érdekes emlékét, élményét osztotta meg.

Zsanettől azt is megtudhattuk, hogy tanulmányait a jövőben testnevelő tanári szakon szeretné folytatni, valamint azt is, hogy tehetségére már az egyik híres fővárosi klub edzője is felfigyelt. A fiatal futó azonban nagyon örül annak, hogy Dombóváron Fazekas Gáspár tanár úr tanítványa lehet.

Sándor elmesélte, hogy egykoron Gunarasban teniszezett, mai napig nagy rajongója a kerékpározásnak és a horgászatnak. A fotográfus kedves emlékei között szerepel, hogy szép eredményeket elért egykori dombóvári sportolókkal és több olimpiai bajnokkal is sikerült személyesen találkoznia, többek között Papp Lászlóval, Grosics Gyulával, Buzánszky Jenővel, Hidegkuti Nándorral, Puskás Ferenccel, Czibor Zoltánnal és Rózsa Norberttel.

A következő sportbaráti találkozó július 21-én, szombaton 17 órakor lesz a múzeumban, amikor is Dr. Szenyéri Zoltán és Pápai Lajos tart előadást az újkori olimpiai játékok történetelméről.

Szöveg: berkizs,fotók: kristonvízi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.