Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2021. Február 25. 12:02, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Mobiltelefonos szerződésekkel trükköztek, csalás a vád ellenük

Mobiltelefonos szerződésekkel trükköztek, csalás a vád ellenük

Csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy férfi és élettársa, valamint anyjának lánytestvére ellen;

a gyanúsítottak fiktív előfizetői szerződések megkötésével jutottak nagy értékű, később továbbértékesített mobiltelefonokhoz - közölte a Baranya Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A vádhatóság csütörtöki közleményében azt írták, hogy a vádlottak más nevére szóló telefon-előfizetői szerződést kötöttek, ezzel együtt értékes telefonokat igényeltek, amiket aztán eladtak; a telefontársaság megtévesztésével csaknem kétmillió forintos kárt okoztak.

A férfival szemben korábban már folyt büntetőeljárás hasonló bűncselekmények miatt, és éppen börtönben volt, amikor a trükköt ismerő élettársa hasonló módon próbált pénzhez jutni. A nő bevonta tervébe a férfi anyjának testvérét is, akinek a nevére telefonokat rendeltek. Amikor a férfi szabadult, csatlakozott az élettársa és nagynénje által megkezdett csaláshoz.

A vádlottak - a férfival együtt - a továbbiakban mások személyes adatainak felhasználásával - azok beleegyezése és tudta nélkül - interneten, illetve a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül előfizetői szerződést kötve nagy értékű mobiltelefonokat rendeltek. A készülékeket futárszolgálat szállította a megadott címre, ahol a vádlottak valamelyike vette át a készülékeket - írták.

Az ügyészség csalással és személyes adattal való visszaélés bűntettével vádolja a férfit és társait.

Címkék: csalás, csaló, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 07:36, vasárnap | Kék hírek

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a döntő idején elkövetett rendbontások miatt

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt.

2024. Május 28. 14:00, kedd | Kék hírek

Kiásta az iszapot a saját területén, megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét

Egy 65 éves ercsi lakos 2023 májusában az egyik zánkai, közvetlen Balaton-parti ingatlanon engedély nélkül gépi földmunkavégzést folytatott.

2024. Május 28. 10:32, kedd | Kék hírek

Fegyvereket és több ezer lőszert találtak egy albán férfinál Röszkénél

Géppisztolyokat, pisztolyokat és több ezer lőszert próbált meg Magyarországra csempészni egy albán férfi, az ügyészség indítványozta a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2024. Május 28. 08:06, kedd | Kék hírek

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták az utolsó áldozat holttestét

Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét