Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 07. 06:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Minden előzmény nélkül késelt meg egy nőt Budapesten

Minden előzmény nélkül késelt meg egy nőt Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfival szemben, aki 2022 szeptemberében, kábítószertől bódult állapotban, minden előzmény nélkül támadt rá egy XI. kerületi villamosmegállóban várakozó nőre.

A vádirat szerint a vádlott 2022 szeptemberében, a XI. kerület egy erdős városrészében élt, éjszakáit egy használaton kívüli nyaralóban töltötte, ahova a tulajdonos tudta nélkül költözött be.

2022. szeptember 16-án, este, a férfi a fenti nyaralóban kábítószert – ecstasy tablettát, valamint marihuánát – fogyasztott, majd ezt követően céltalanul sétált a környéken. Eközben figyelt fel az általa korábban nem ismert sértettre, aki munkából hazafelé tartva, egyedül gyalogolt a közeli villamosmegálló felé. A vádlott a nő után indult, és a megállóig követte őt. Miután a sértett a megállóban leült egy padra, a vádlott odalépett hozzá, majd minden előzmény nélkül elővett egy kést, és azzal a sértettre rátámadt, amelynek során többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén.

A támadás hatására a sértett hangosan kiabálni kezdett, a kezét felemelve védekezett, és próbálta ellökni magától a támadóját, amelynek során elesett. A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással, a földön fekvő sértettet még többször megszúrta. A nő továbbra is igyekezett kitérni a támadás elől, míg végül a kitartó védekezés hatására a vádlott felhagyott a támadással és elfutott.

A sértett a bántalmazás következtében számos könnyebb, szúrt, illetve vágott sérülést szenvedett, azonban a támadás módjára, eszközére, körülményeire tekintettel, a közvetlen életveszélyt okozó sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt, ennek elmaradása csak a sértett aktív védekezésének és kitérésének volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő késelőt életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön