Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. December 03. 13:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Korábban érkezik a nyugdíj

Korábban érkezik a nyugdíj

Decemberben korábban, jövő szombat előtt érkeznek az érintettekhez a nyugdíjszerű ellátások és a nyugdíj - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön az MTI-vel.

Novák Katalin közleménye szerint a havi ellátást a bankszámlákra minden hónap 12-én utalják, decemberben a karácsony miatt viszont már a napokban megkapják nyugdíjasok.

Januártól a nyugdíj összege három százalékkal magasabb lesz, egy átlagos összegű ellátásban részesülő nyugdíjas ezzel - az egy embernek folyósított valamennyi ellátást figyelembe véve - 4300 forinttal kap majd többet havonta, ami éves szinten 51 600 forintot jelent - ismertette.

Kiemelte: a nyugdíjak a januári emeléssel 2010-hez képest 43,8 százalékkal emelkednek, vásárlóértékük pedig több mint 10 százalékkal nő.

A nyugdíjasok 2016-tól több mint 220 milliárd forint értékű további juttatást kaptak Erzsébet-utalvány, rezsiutalvány, illetve nyugdíjprémium formájában a gazdaság kiemelkedő teljesítménye miatt - írta a miniszter.

Novák Katalin emlékeztetett: 2021-től négy ütemben elkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, februárjában a havi ellátás egyheti összegét vehetik kézhez a nyugdíjasok.

Az ellátást az öregségi nyugdíjasok, a hozzátartozói nyugellátásban, a rokkantsági járadékban és egyéb, a kormányhatározatban felsorolt ellátásban részesülők kapják. Az intézkedés 2,56 millió embert érint - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, a 13. havi nyugdíj 2021-től történő visszaépítése nagy eredmény, különösen a koronavírus-járvány okozta helyzetben.

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket