Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Komoly tervek előkészítésén dolgoznak

Komoly tervek előkészítésén dolgoznak

Pintér Szilárd polgármester kilátogatott, és a helyszínen egyeztetett Berta Adriánnal a „Gólyavár” területén folyó jelenlegi régészeti kutatásokról és a közeljövőben tervezett fejlesztésekről.

Több éve dédelgetett álom valósulhat meg az elkövetkező három évben, egy mindenki számára vonzó turisztikai látványosság és kulturális közösségi tér megépítésével. A fejlesztés tekintetében még augusztus folyamán fognak szakemberekkel tárgyalni, hogy az alapok lefektetése után megkezdődhessen az érdemi munka.

A hétéves kutatómunka alapján körvonalazódik a vár elhelyezkedése, funkciója, valamint a fejlesztésekkel lehetőség nyílik arra, hogy a nagyközönség is megismerhesse a település múltjában meghatározó szerepet betöltő család és közösség életét a feltárt épületek, tárgyak bemutatásával. Rengeteg munka vár még a szakemberekre és nagyon remélik, hogy a megvalósulásban az anyagi forrásokon túl minél több kétkezi támogatást is kapnak, egyre több diák csatlakozik a kutatómunkához.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 09:26, csütörtök | Helyi

Dombóvár Város Önkormányzatának tájékoztatója

Dombóvár Város Önkormányzata három pályázatot nyújtott be. Az Ady Endre utca egy, míg a Fő utca két szakaszként nyert el mintegy 1,2 milliárd forint támogatást.

2023. Június 01. 08:23, csütörtök | Helyi

A hősökre, civil áldozatokra emlékeztek

A magyar hősök emlékünnepén, május utolsó vasárnapján a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület szervezésében emlékeztek Dombóváron mindazokra, akik életüket adták Magyarországért.

2023. Május 31. 14:13, szerda | Helyi

Elveszett szemüveg keresi gazdáját

A képen látható szemüveget május 30-án, kedden este találták a Dombóvári Szuperinfó előtti parkolóban.

2023. Május 31. 08:21, szerda | Helyi

Családi napra hívták a szőlőhegyi közösség tagjait

Számos program közül válogathattak a vendégek május 28-án.