Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Augusztus 07. 17:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

Kicsinosították a Konda-patak forrásának környezetét

Kicsinosították a Konda-patak forrásának környezetét

Parkot alakított ki és emlékeztető táblát helyezett el Szakcson, a Konda-patak főforrásánál a Dombóvári Önkéntes Polgári Természetőr Egyesület (DÖPTE). Mindezt a szakminisztérium Zöld Forrás programja tette lehetővé.

A polgári természetőrök egy csoportja - más túrázókkal kiegészülve - idén tavasszal a Dombóvárhoz tartozó Mászlonyhoz vezető bekötőúttól északra indulva végigsétálta a Konda-patak völgyét. A társaság felfedezte a három fő ág közül kettő forrásának helyét. A kalandos gyalogtúra végén Szakcson kikötő önkéntesek megállapodtak Braun Attila polgármesterrel, hogy a patak három forrása közül a faluban találhatót fogják kinevezni a fő forrásnak. Vállalták egyben, hogy legközelebb majd kialakítanak itt egy parkot tájékoztató táblával.

A tervbe vett akció napja július 16-án jött el. A „döptések” csoportjának kisebbik része a középső ág mentén gyalogszerrel tette meg az utat, mivel előző alkalommal a bal oldali ág mentén haladtak. A csoport nagyobbik része a szakcsi forrásnál lévő területet megtisztította a hulladéktól, parkot rendeztek, növényeket ültettek, felújították az ott álló feszületet, és elhelyezték a tervezett információs táblát.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának pályázati felhívása kapóra jött a Kondavölgyért tenni akaró Dombóvári Polgári Természetőr Egyesületnek, mivel azoknak a civil szervezeteknek szólt, amelyek aktívan tenni akarnak a környezet- és természetvédelemért. A DÖPTE ezzel az akcióval is ahhoz kívánt hozzájárulni, hogy a patakvölgy még nagyobb szerepet kaphasson a helyi természetvédelemben.

A fotók forrása: DÖPTE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.