Városlista
2022. szeptember 24, szombat - Gellért

Hírek

2022. Szeptember 21. 10:07, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Két győzelem a Dombóvári Kosársuli serdülő „A” csapatánál

Két győzelem a Dombóvári Kosársuli serdülő „A” csapatánál

Megkezdődött a 2022/23 kosárlabda bajnoki szezon dombóvári serdülő „A” csapatnál is.

Íme a hétvégi eredmények:

Dombóvári Kosársuli KE/A – KNIPL Kft. Bonyhád KSE U14 111-36
Dombóvári Kosársuli KE/A – Kozármisleny SE 102-65

Halmai Balázs edző foglalta össze az eseményeket:
"Első pályázatunkra sikerült megnyerni a rendezési jogot, ahol még sosem látott csapat létszámot láttunk vendégül. Hét egyesület játékosai érkeztek folyamatosan hozzánk és 6 mérkőzést játszottunk reggel nyolctól egészen este hét óráig. Sok lelkes szülő is elkísérte gyerekeit és végre ismét hangos volt a csarnok a srácok örömére.

Reggel nyolc órakor kezdtük mi a mérkőzést a bonyhádi fiúkkal szemben. Korai időpont ellenére a fiúk megfogadták tanácsomat és komoly bemelegítéssel azonnal belekezdtek a mérkőzésbe, így hamar kialakítottuk a nagy különbséget. A következő ötösünk sem tétlenkedett és ott folytatták, ahol a többiek befejezték. Sok könnyű kosarat szereztünk és magabiztosan játszottunk. A fordulót követően a szabályok engedik a vegyes cseréket, de annak érdekében, hogy játéklehetőséget kapjon mindenki, ugyanazokkal az ötösökkel játszottunk felváltva.

A második mérkőzés győztesével voltunk összesorsolva, aki a Kozármisleny SE csapata volt, így velük négy óra körül kezdtük a játékot. Itt már sokkal képzettebb és fizikálisan erősebb játékosokkal találkoztunk, de megbeszéltük, hogy a saját játékunkat próbáljuk felvinni a parkettára, ami szerencsére sikerült. Az egész napi torna első színvonalasabb mérkőzését láthattak a kilátogatók. Mindkét csapatnál az edzők elégedettek voltak a látottakkal. Saját magukhoz mérten mindenki igyekezett az edzéseken tanultakat visszaadni. Sok szép egyéni megoldást láthattunk a csapatjátékok mellett is!

Gratulálunk a mislenyi csapatnak, hogy végig harcoltak, minden labdáért és pontért meg kellett küzdenünk!

Augusztus közepén kezdtük a felkészülést, és igen csak az elején tartunk, de ha a fiúk ilyen alázattal és lelkesen járnak edzésre, mint az utóbbi három hétben, meglesz az eredménye! Több játékosunknak megjött az önbizalma és elhitték, hogy bármire képesek. Nagyon jó volt az öltözőbe bemenni és tizenkét mosolygós, felszabadult arcot látni!

Megyünk tovább az elkezdett úton, reméljük nem szól bele semmi, mint az elmúlt években és teljesen elérjük céljainkat! Kezdő lépések megtörténtek, nagyon büszke vagyok a csapatomra!"

Hajrá Dombóvár!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 17:00, szombat | Helyi

Sétával és tánccal az Alzheimer ellen

A dombóvári Alzheimer Café és a Senior Örömtánc formáció közösen szervezett programokat az Alzheimer Világnap alkalmából szeptember 21-én.

2022. Szeptember 24. 09:00, szombat | Helyi

Dr. Zacher Gábor tartott előadást a művelődési házban

Az autómentes nap keretében Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerekről, s állított elrettentő példát nekik.

2022. Szeptember 23. 14:42, péntek | Helyi

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Dombóvár minden évben csatlakozik az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény szellemiségéhez.

2022. Szeptember 23. 10:11, péntek | Helyi

Nem állt meg segíteni a baleset okozója

Súlyos sérüléssel járó balesetről érkezett bejelentés 2022. szeptember 22-én 15 óra 45 perc körüli időben.