Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Január 09. 20:05, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Ipari területet bővítenek Dombóváron

Ipari területet bővítenek Dombóváron

Dombóváron 231 millió forint kormányzati támogatással fejezik be a tüskei városrészben fekvő iparterület fejlesztését és bővítését - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) elmondta, tíz hektáron barnamezős beruházással újítottak fel iparterületet, hat hektáron új telkeket alakítottak ki, a munkát január végére fejezik be.

A plusz támogatást azért kérte az önkormányzat, mert a 2017-ben tervezett projektre a Terület- és településfejlesztési operatív programból 2020-ban elnyert 487 millió forint nem volt elég a fejlesztésre - tette hozzá.

A projekt részeként a már meglévő ipari parkban új szervizutat építettek, megerősítették és szélesítették az útburkolatot, csapadékvíz-elvezetőt és napelemes közvilágítást hoztak létre. A Gunarasi úttól délre eső, hat új telekhez feltáró utat, csapadékvíz-elvezetőt, víz- és szennyvízhálózatot építettek, valamint szintén napelemmel működő közvilágítást alakítottak ki.

A tüskei iparterületen jelenleg 30 vállalkozás 400 embert foglalkoztat; az új részen eddig egy cég vásárolt telephelyet, tavaszra a fennmaradó öt telket is értékesítik - mondta a város vezetője.

MTI (fotó: freepik.com)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.