Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 28. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így tartsa magát fiatalon!

Így tartsa magát fiatalon!

Talán senki nincs a világon, aki ne szeretné tudni az örök fiatalság titkát. A kérdés azonban ennél komplexebb, ugyanis nem csak egy módja van annak, hogy fiatalon tartsa magát. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

Mindig viseljen napfényvédő krémet! Annak napi használata ugyanis csökkenti a napfény káros hatását a bőrre nézve, ezzel pedig hosszú távon fiatalabbnak fog kinézni. Használjon olyan terméket, amely egyaránt véd az UVA és az UVB sugarak ellen, ezzel biztosítja magát, hogy mind a két rákkeltő és bőröregedést felgyorsító káros sugarak ellen védi a bőrét.

Kövessen mediterrán diétát! A friss zöldségek, a hal, az olívaolaj és mértékkel a bor fogyasztása lassítja az öregedést. Emellett csökkenti a szívbetegségek, a cukorbetegség és egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Idős korban is fontos az agyi és fizikai aktivitás: fejtsen keresztrejtvényt, olvasson könyveket, emellett ne feledkezzen el a napi mozgásról sem.

A stressz csökkentése szintén lassítja az öregedést: ebben segíthetnek a jóga még légzési gyakorlatai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.