Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 18. 09:11, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Idős, mozgásképtelen férfit fosztott ki egy többszörös visszaeső férfi

Idős, mozgásképtelen férfit fosztott ki egy többszörös visszaeső férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette, rongálás bűntette, valamint sorozatjelleggel elkövetett lopások miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2022 nyarán, Kiskunhalason kifosztott egy mozgásképtelen idős férfit, 7 másik sértettet pedig meglopott.

A vádirat szerint a helybéli férfi 2022 júniusában átmászott a 76 éves sértett kiskunhalasi házának kerítésén, majd a ház bejárati ajtaján az üveget betörte és így a házba bement. A vádlott ezután a lakást átkutatta, ennek során bement abba a szobába is, ahol a betegségei miatt ágyban fekvő, mozgásképtelen idős sértett feküdt. Az elkövető észlelte a sértett védekezésre képtelen állapotát, ezt kihasználva nemcsak az egész házat, de még a sértett ágyát is átkutatta eltulajdonítható értékek után. A férfi végül a konyhában megtalálta a sértett 55.000 Ft készpénzét és azzal az ingatlanból távozott.

A kifosztáson túl a vádlott 2022 nyarán, Kiskunhalason több lopást is elkövetett, 3 sértettnek a biciklijét lopta el, de zsákmányolt elektromos hangszórót és cipőt is. A férfi két autót is feltört, az egyikből egy kulcscsomót, a másikból mindössze 300 forint aprópénzt vitt el. Az aprópénz megszerzéséhez a gépjármű hátsó szélvédőjét egy betondarabbal törte be, ezzel az autóban 750.000 forint kárt okozott. Emiatt a lopáson túl, rongálásért is felelnie kell.

A vádlottat lopások elkövetése miatt korábban már többször ítélték szabadságvesztésre, emiatt jelen ügyben már különös, többszörös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kifosztás bűntettével, rongálás bűntettével, lopás bűntettével és további 6 rendbeli lopás vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy az elkövető feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat.

Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmények helyszínén készültek.

Fotó: Ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során