Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Augusztus 08. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Komlói Vöröskereszt vezetősége

Hatvanöt bátor ember nyújtotta a karját Sásdon

Hatvanöt bátor ember nyújtotta a karját Sásdon

A Magyar Vöröskereszt Komlói Szervezete önkéntes vöröskeresztesek és az önkormányzat segítségével évente három-négy véradást szervez Sásdon. Legutóbb augusztus 4-én települtek ki a baranyai kisvárosba.

A Komlói Egészségcentrum Nkft. Véradóállomásának dolgozói örömmel végzik munkájukat, mivel rendszeresen nagy létszámú önkéntes véradóval találkozhatnak.
Elismerést érdemel a sásdi szakközépiskolában folyó támogató nevelés, amelynek eredményeként minden évben szép számmal jelentkeznek első véradónak a tizennyolcadik életévüket betöltöttek fiatalok.

Augusztus 4-én a sásdi általános iskolában 65 donor jelent meg. Elégedettek voltunk most is a létszámmal, viszont pár évvel ezelőtt még többen el tudtak jönni. Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy a munkahelyekről egyre kevésbé engedik el a dolgozókat, kivéve azok a munkaadók, akik átérzik ennek az önfeláldozó magatartásnak a célját. Azt is tudomásul kell vennünk, hogy régebbi véradóink felett eljárt az idő, vagy megbetegedtek. Ezúton kívánunk nekik még hosszú boldog életet, és köszönjük a sok éven át tartó önkéntes tevékenységüket.
A levett vér nemcsak a baleseteknél és műtéteknél jelenthet életmentést, hanem akár gyógyszeralapanyag is lehet.

A rendszeres véradások alkalmával egészségi állapotfelmérés is történik. Minden levett vér többfajta szűrésen megy át, mielőtt felhasználják. Várjuk azoknak a bátor és egészséges 18 és 65 év közötti személyeknek a jelentkezését, akik szívesen segítenek bajba jutott embertársaikon. Jöjjenek el a következő véradásra, amely nagyjából három hónap múlva várható Sásdon. Pontos időpontját még közölni fogjuk.

A térségben legközelebb Bikalon augusztus 11-én, Vásárosdombón 16-án, Mindszentgodisán 25-én, Szászváron pedig 27-én leszünk jelen. Mindenkit várunk szeretettel. Kérjük, kísérjék figyelemmel plakátjainkat, hirdetéseinket, valamint személyre szóló behívóinkat!

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a sásdi véradás megszervezésében, előkészítésében részt vettek, és elsősorban azoknak, akik karjukat nyújtották, hogy az életmentő vért adják.

A Komlói Vöröskereszt vezetősége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.