Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 11. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Háromszáznál is több vízóra fagyott el a régióban

Háromszáznál is több vízóra fagyott el a régióban

Több mint háromszáz vízmérő fagyott el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása miatt. A cseréről a tulajdonosoknak a saját költségükre kell gondoskodniuk.

A cégnek az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a vízórák fagytól való védelme a tulajdonos feladata. Amennyiben ezt nem tette meg, és emiatt az órát le kell cserélni, az a károsultnak 27 ezer forintjába kerül.

A gondatlanság tehát nem csupán kellemetlenséget, de komoly anyagi terhet is jelent a fogyasztóknak - figyelmeztetett a szolgáltató. Közlésük szerint, ha a vízmérő mellett a kapcsolódó szerelvények is elfagynak, és emiatt jelentős mennyiségű ivóvíz folyik el a környezetbe, akkor a szokásos havi számla összege a sokszorosára, akár több százezer forintra is rúghat, mivel a szolgáltatott ivóvíz ellenértékét ilyen esetben is ki kell fizetni.

A DRV tájékoztatása szerint az elmúlt héten két-háromszorosára nőtt a hibabejelentések száma. Mivel a bejelentők többsége az ingatlanokat folyamatosan használó állandó fogyasztó, így feltételezhető, hogy a nyaralótulajdonosok még nem is szembesültek az esetleges problémákkal - írták.

A házi vezetékhálózatok problémái ellenére a DRV Zrt. folyamatosan biztosítja az ivóvízellátást, az elfagyott mérőket a hibabejelentést követően szakembereik kicserélik - olvasható a közleményben, amelyből az is kiderül, hogy a lakossági vízmérők cseréje február első hetében összességében több mint 8 millió forintba került.

Fotó: projekt-home.blogspot.com

Címkék: elfagyás, fagy, vízóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.