Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 29. 17:30, csütörtök | Belföld

Háromezer induló a Generali Night Run futóversenyen

Háromezer induló a Generali Night Run futóversenyen

Szombaton immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Generali Night Run Budapest elnevezésű futóversenyt, amelyre a szervezők több mint háromezer indulót várnak.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a kivilágított belvárosban zajló eseményen a résztvevők három táv közül választhatnak: a hat és a kilenc kilométeren kívül a félmaratoni táv is teljesíthető. Utóbbi táv egyénileg és váltóban is lefutható. A Generali Night Run történetében először a kicsik is ott lehetnek az esti futáson: a külön indítanak versenyt a 6-8, a 9-11 és a 12-14 éveseknek is.
Az útvonal idén is érinti a Budai Várat, az alsó rakparton áthalad a Lánchíd alatt, a futók megcsodálhatják a kivilágított Parlamentet és a Margit hidat, s az Alagút sem maradhat ki a repertoárból - írta az NVESZ.
A közlemény szerint a koronavírus áldozatául esettek családjainak megsegítésére jótékonysági
futást is rendeznek, a futók a maguk részéről az akcióhoz úgy járulhatnak hozzá, hogy 500 forinttal megemelt nevezési díjat fizetnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.