Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Augusztus 07. 16:43, vasárnap | Helyi
Forrás: facebook.com/alsomocsolad

Emlékezetes mocsoládi este csillagásszal és csillagokkal

Emlékezetes mocsoládi este csillagásszal és csillagokkal

Dr. Zombori Ottó csillagász és kolléganője járt Alsómocsoládon. A professzor előadásával kedvet csinált a csillagok világához. Az este égkémleléssel ért véget az Interaktív Tárház csillagvizsgáló tornyának teraszán.

Zombori Ottó előbb matematika-fizika szakos tanári, majd okleveles csillagász diplomát szerzett. Később posztgraduális képzés keretében filozófia szakon diplomázott. A széles látókörű és sokrétű tudással rendelkező professzor július 12-én kezdetnek tartott egy nagyon élvezetes és jó hangulatú előadást, melyből az összegyűlt érdeklődők sok mindent megtudhattak a csillagokról. De az egy órába leginkább csak egy kis ízelítő, kedvcsináló fért bele.

Az előadás után kemencében sült finomságok jutottak ki az Interaktív Tárház vendégeinek. A csapat ezt követően felment a „csillagvizsgáló toronyba”, ahol további érdekességeket tudhatta meg. Itt kiderült többek között, hogyan lehet meghatározni az északi irányt, illetve hogy miért nem alkalmas a tiszta és holdas égbolt a csillagvizsgálatra. Mindemellett sok-sok versidézet hangzott el, és kiderült, hogy a művészet és a tudomány nem ellentmondásos, hanem kéz a kézben járó ismeretek.



 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.