Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. November 12. 15:45, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Előzetesben a milliárdos sikkasztással gyanúsított ügyvéd

Előzetesben a milliárdos sikkasztással gyanúsított ügyvéd

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a több mint 1,3 milliárd forintos sikkasztással és csalással, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsított ügyvédet pénteken.

E. Leventét, a több mint egymilliárd forint elsikkasztásával gyanúsított ügyvédet
(középen) kísérik a Pécsi Városi Bíróság folyosólyán.

MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: a bíróság jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt egy hónapra rendelte el a férfi előzetes letartóztatását.

Az indoklás szerint az ügyvéddel szemben az ellene folyó büntetőeljárás során újabb eljárás indult szabadságvesztéssel fenyegetett szándékos bűncselekmény elkövetése miatt, és esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A PécsMa internetes hírportál csütörtökön arról számolt be, hogy E. Leventét a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán egy pécsi vendéglátóhelyen pénz átvételekor kommandós akcióban fogta el, majd őrizetbe is vette. Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy az ügyvéd 20 millió forintot vett át egy magánszemélytől azzal az ígérettel, hogy havi három-négy százalékos kamattal fizeti vissza.

A 44 éves férfi korábban 1 milliárd 347 millió forinttal nem tudott elszámolni. Egyfajta pilótajátékot folytatott. A pénzt mintegy száz sértettől, részben ügyvédi letétként, befektetésekre, másrészt azzal a feltétellel kapta, hogy kamatostul fizeti vissza. Egy ideig törlesztett, később azonban ezt megtagadta. A PécsMa úgy tudja, hogy a férfi a Pécs melletti kisváros, Kozármisleny önkormányzatának is tartozik 100 millió forinttal.

Az ügyvéd tavaly decemberben önmaga ellen tett feljelentést, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és csalás miatt. A férfi a mostani őrizetbe vételéig szabadlábon volt.

Ha bűnössége bebizonyosodik, a sikkasztásért és csalásért halmazati büntetésként 5-15 év közötti, jogosulatlan pénzügyi tevékenységért 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.