Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Január 01. 19:45, vasárnap | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Először rendeztek szilveszteri kocogást Sásdon - képgalériával

Először rendeztek szilveszteri kocogást Sásdon - képgalériával

Közel százötvenen teljesítették a nagyjából egy kilométeres távot a Sásdon első alkalommal megrendezett szilveszteri kocogáson. A célba érkezőket meleg italok és értékes nyeremények várták.

A Schumann Norbert ötletgazda felvetésére, Buzási László és Dömse Tamás szervezésében megvalósult első sásdi bulikocogás indulóit a közösségi ház előtt érte a szilveszter délután. A kedélyes beszélgetésnek nemsokára a Székely Szilárd polgármester által meglékelt pezsgősüveg startjelként szolgáló durranása vetett véget.

És bár láthatólag semmiféle dzsinn nem szabadult ki a palackból, a versenyszellem azért megszállta a Mária-körre vállalkozó mezőny egy részét. Míg ugyanis sokan örömfutásként élték meg, egy kemény mag igen komolyan vette a kocogást. A legjobban végül három ifjú sportolónak jött ki a lépés. Közülük is az első Orsós László, a második Bősz Richárd, míg a harmadik Nagy Gábor lett.

Mielőtt a vonzóbbnál vonzóbb és értékesebbnél értékesebb tombolanyeremények gazdára találtak volna, a szervezők még különdíjakat adtak át. Az öt hónapos Putler Barna a legifjabb, míg a néhány nap híján hetvenéves Kiskároly Jánosné a legidősebb résztvevőnek járó ajándékot vehette át. Sőt, nem maradt árván az a dobostorta sem, amelyet a jelmezben indulóknak ajánlottak fel.

A nagy izgalmakat hozó tombolasorsolás végeztével Székely Szilárd fejezte még ki újévi jó kívánságait a hagyományteremtő szándékkal megszervezett szilveszteri kocogás nevezőinek és nézőinek. Ki tudja, hátha az amúgy népes mezőny még nagyobbra duzzad egy év múlva. Mint megtudtuk, a szervezők legalábbis nem bánnák.

Képgalériánkra kíváncsi? Kattintson a hír címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra, vagy a lenti képre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.