Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 04. 16:30, szombat | Helyi
Forrás: Tilinger Sándor, hírszerkesztőnk

Elhunyt dr. Magda Tamás, Dombóvár díszpolgára

Elhunyt dr. Magda Tamás, Dombóvár díszpolgára

Nemrég kaptuk a hírt, hogy életének hetvenhatodik évében elhunyt dr. Magda Tamás tüdőbelgyógyász főorvos, a Pro Oppido Dombóvár díszpolgári cím viselője, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének tulajdonosa.

A szinte a haláláig aktív szakmai tevékenységet folytató és közéleti szerepet betöltő dr. Magda Tamás Szigetváron született 1936. október 4-én. A dombóvári tüdőbeteg-gondozó intézetet 1970-től harmincnyolc éven át vezető orvost számos elismerésben részesítették. Szakmai kitüntetései mellett 2000-ben Dombóvár Város Elismerő Díszjelvényének lett tulajdonosa, 2006-ban pedig Dombóvár város díszpolgárává választották. Hosszú időn át végzett, kiemelkedő szakmai és közéleti munkája elismeréseként 2010-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét (első képünkön - forrás: Tilinger Sándor).

A dombóvári közéletben betöltött szerepe kiterjedt többek között a Vöröskereszt helyi szervezete és a Csiga 2000 Egészségmegőrző és Szabadidős Egyesület elnöki feladatainak ellátására. 2010-ben alapítótagja volt a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaságnak, melynek 2011. október 14-i találkozóján kedves élc kíséretében, de meghatódva vette át a közösség jelképes születésnapi ajándékát Bodó János Attilától (második képünkön - forrás: dr. Kriston Vízi József).

Harmadik képünk talán egyike a dr. Magda Tamásról a médiában megjelent utolsó fotóknak. Dr. Kriston Vízi József az Asztaltársaság 2011. december 12-i összejövetelén örökítette meg őt az utókornak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.