Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Február 01. 14:51, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Együttműködik az Apáczai Csere János Szakgimnázium és a Rail Cargo Hungaria Zrt.

Együttműködik az Apáczai Csere János Szakgimnázium és a Rail Cargo Hungaria Zrt.

Öt évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással január 29-én a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Rail Cargo Hungaria Zrt.

A vasúti árufuvarozással foglalkozó cég közreműködik az oktatási intézményben folyó vasútszakmai képzések tananyagainak összeállításában és helyet biztosít a diákok kötelező nyári gyakorlatához is.

A 2017/2018-as tanévben már közösen képzett és vizsgáztatott kocsivizsgálókat a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Rail Cargo Hungaria Zrt. Az együttműködés akkor sikeres volt, ezért az oktatási intézmény és a cég vezetői úgy döntöttek, hogy a közös munkát a jövőben is folytatják. A középiskola vasútszakmai képzési kínálatát az említett vállalkozás igényeihez igazítják és kiszélesítik az oktatási tevékenységet. Az erről szóló megállapodást öt éves időtartamra kötötték meg az érdekelt felek képviselői.
A szerződés ünnepélyes aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Kotiers Román, a zárkörűen működő részvénytársaság igazgatósági tagja arról beszélt, hogy mindent megtesznek a vasúti árufuvarozáshoz kapcsolódó szakmáknak az ifjúság körében való megismertetése és megszerettetése érdekében. Állandóan hiányuk van mozdonyvezetőkből és kocsivizsgálókból. Ezeknek a számukra kulcsfontosságú munkaköröknek a betöltésére saját maguk is évről évre szerveznek tanfolyamokat, ám az iskolai rendszerű képzést is támogatják a munkaerő pótlása céljából.
- Diákjaink számára olyan modern tudást és ismereteket fogunk biztosítani, amit a Rail Cargo Hungária Zrt. elvár - emelte ki Gaál János, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tagintézmény-vezetője. - Ha a nálunk képzett fiatalok élnek a lehetőséggel és megtanulják az általuk választott szakmát, akkor biztos lesz az elhelyezkedésük, ugyanis állást kínált számukra a cég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.