Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 29. 12:59, kedd | Belföld

Együttműködési megállapodást kötött a dél-koreai Csungang Egyetem több magyar felsőoktatási intézménnyel

Együttműködési megállapodást kötött a dél-koreai Csungang Egyetem több magyar felsőoktatási intézménnyel

Együttműködési megállapodást kötött több magyar felsőoktatási intézménnyel a dél-koreai Csungang Egyetem (, amely a mesterséges intelligencia területén tanuló és kutató öt magyar hallgatónak ajánlott fel ösztöndíjat.

György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a dokumentumok keddi budapesti aláírásakor emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök és Mun Dzse In akkori dél-koreai köztársasági elnök tavaly ősszel írtak alá együttműködési megállapodást arról, hogy egy dél-koreai kampuszt hoznak létre Magyarországon.

Ennek első lépése, hogy CAU-val közösen képzési programot indítanak, és a dél-koreai egyetem öt mesterséges intelligencia doktori képzést ajánlott fel magyar egyetemeknek - közölte.

Az államtitkár elmondta, a CAU azon tíz dél-korai egyetem között van, amelynek a mesterséges intelligencia képzéseit a dél-koreai állam támogatja.

Az 1916-ban alapított egyetemnek mintegy 32 ezer hallgatója van, és a kutatás-fejlesztési bevételei ebben évben meghaladták a 70 milliárd forintot.

A dokumentumokat György László, Pak Szang Kju, a CAU elnöke, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és Széchenyi István Egyetem képviselői írták alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.