Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2021. November 26. 11:05, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Drog az urnák között Tamásiban

Drog az urnák között Tamásiban

A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott.

A 65 éves férfi kisteherautójában és korábban már a lakásán is kábítószergyanús tablettákat és anyagokat foglaltak le a nyomozók.

Egy korábbi lopás miatt tartottak kutatást még 2020. december 18-án egy Tamásiban élő vállalkozó otthonában, ahol a rendőrök többfajta – többek között tablettákat, zöld növényi törmeléket – kábítószergyanús anyagot találtak. Ezekről szakértő megállapította, hogy kábítószerek. Emiatt a férfit kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki.

A nyomozóknak információjuk volt arra is, hogy a 65 éves vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök 2021. november 24-én a késő esti órákban Tamásiban elfogták a férfit, akinek kisteherautójában – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak és kábítószerkereső kutyájának segítségével – az urnák között több tucatnyi tablettát és fehér port találtak. A nyomozók elszámoltatták, és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a vállalkozót. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására is az illetékes ügyészségen.

A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálják azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 08:00, péntek | Helyi

Sajtóközlemény

Mezőgazdasági- és erdészeti mellék-termékekből álló biomassza értéknövelt hasznosítási technológia kifejlesztése a laskagomba-biogáz komplex rendszerben.

2022. Január 27. 10:07, csütörtök | Helyi

Húsfüstölő okozott tüzet Dombóvár-Gunarason

Egy nyaraló udvarában elhelyezett, faszerkezetű autóbeállóval egybeépített húsfüstölő égett hétfő délben, Dombóvár-Gunarason.

2022. Január 27. 10:00, csütörtök | Helyi

A nagykereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban

Idén is folytatódik az LKDSZ és az ÁFEOSZ-COOP Szövetség által vezetett GINOP-5.3.5-18-2020-00169 azonosítószámú projekt.

2022. Január 27. 08:16, csütörtök | Helyi

Dolgozói jóléttel lehet tartós a cégfejlődés

A munkakörülmények javulása meglátszik a dolgozók munkáján is.