Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2018. Július 18. 13:28, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Bővült a világítás a Gunaras felé vezető gyalog- és kerékpárúton

Bővült a világítás a Gunaras felé vezető gyalog- és kerékpárúton

Négy korszerű LED-es kandelábert telepítettek a Gunaras felé vezető gyalog- és kerékpárút mellé. A világítóberendezések környezetbarátok, napelemes megoldással működnek.

A kandeláberek működtetése nem igényel hálózati betáplálást, a világításhoz az energiát napsugárzásból nyerik, működésükhöz azonban a szórt fény is elegendő. A beruházás természetvédelmi jelentőségét az is mutatja, hogy egyetlen napelemes világítóberendezés alkalmazásával 10 év alatt mintegy 2,5 tonnányival csökken a széndioxid-kibocsátás.
- A négy kandeláber összesen több mint két millió forintba került - mondta el Csősz László, a Városüzemeltetési Iroda közbiztonsági referense. - A tervek szerint a város önkormányzata minden évben a költségvetéséhez képest gyarapítja a LED-es világítóberendezések számát. A képviselőtestület azt tűzte ki céljául, hogy a Dombóvárt Gunarassal összekötő gyalog- és kerékpárutat teljes hosszában ilyen napelemes lámpák világítsák meg. Az útvonal igencsak kedvelt mind a turisták, mind a városlakók számára, ezért a kandelláberek kihelyezésével az arra járók közbiztonságát szeretnék emelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.