Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 29. 17:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Bankszövetség: a magyar bankrendszer a koronavírus-járvány idején is stabil

Bankszövetség: a magyar bankrendszer a koronavírus-járvány idején is stabil

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni

- mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Hozzátette: két hete, körülbelül amikor a tartós élelmiszereket vásárolták fel az emberek, a készpénzfelvétel is a szokásos mennyiség mintegy háromszorosára nőtt, de nem volt fennakadás. Egyébként Magyarországon minden bankbetét 100 ezer euróig, azaz, mintegy 35 millió forintig biztosítva van.

A szakember költségvetés készítését javasolta azoknak a családoknak, ahol jövedelemkiesést okozott a járvány, hogy a megmaradt pénzt minél jobban be tudják osztani. De akiknek nem okozott veszteséget a járvány, azoknak is takarékosságot javasolt Kovács Levente. Mint mondta, aki teheti, annak általában érdemes jövedelme 10 százalékát félretenni.

A cégvezetők figyelmét arra hívta fel a szakember, hogy minden vállalat felelős a munkatársakért, manapság pedig különösen értékes a munkahely megmentése.

Etikátlan lenne, hogy a járvány elmúltával, a gazdasági helyreállítás időszakában azok a cégek álljanak sorba állami segítségért, akik saját munkavállalóiknak nem segítettek a nehéz időkben. Aki hűséges a vállalatához, azt a vállalatnak is segítenie kell - vélekedett a bankszövetség főtitkára.

A PIN-kód nélküli bankkártyás fizetés limitjének ötezerről tizenötezer forintra emeléséről szólva Kovács Levente elmondta: folyamatos a rendszerek átállítása, április 15-re mindenütt így fognak működni a terminálok.

A bankszövetség főtitkára hozzátette: bár a pénzintézetek dolgozói között is vannak családanyák, és olyanok is, akik karanténba kerültek, az összesen 1956 magyarországi bankfiók és kirendeltség közül csupán 96 nem tudott kinyitni az utóbbi napokban. A nyitva tartás rövidítését azonban érdemes megfontolni, hiszen már alig vannak ügyfelek a bankfiókokban - jegyezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni