Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Március 02. 14:03, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az MFB cégei is adnak közmunkát

Az MFB cégei is adnak közmunkát

Az MFB tulajdonosi joggyakorlása alatt működő 22 állami erdőgazdaság idén is kiveszi részét az országos közmunkaprogramokból.

Az erdőgazdaságok erejükhöz, lehetőségeikhez mérten kapcsolódtak a programhoz, amely február 1. és december 31-e között tart.

A 22 erdőgazdaság összesen 7741 közmunkást foglalkoztat. A Belügyminisztérium 9 430 millió forint támogatást ad, amihez az erdőgazdaságok saját forrásaikból 431,5 millió forintot tesznek hozzá. Így a program teljes költsége megközelíti a 10 milliárd forintot.

Az erdőgazdaságok a lehetőségeikhez mérten tavaly is hozzájárultak a munkanélküliség enyhítéséhez. Mivel a Gazdasági Törvény hatálya alá tartoznak, a közmunkaprogramban való részvételük nem könnyíti meg a működési feltételeiket. Mindazonáltal a tavalyi közmunkaprogram sok pozitív tapasztalatot is hozott, nem egy közmunkást azóta főállású munkavállalóként foglalkoztatnak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.