Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 23. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Dombóvár minden évben csatlakozik az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény szellemiségéhez.

2022-ben a programunk központjában a tudatmódosító szerek állnak, azok hatásaira és veszélyeire hívjuk fel a figyelmet prevenciós céllal a középiskolások körében.

Újraindult 2022-ben a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum városunkban. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok körében nagyobb hangsúlyt fektessünk a drogprevencióra, s minél több fórumon halljanak a megelőzésről.
A délelőtt folyamán Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerek széles skálájáról, s állított elrettentő példát nekik. Az előadás végén egy éles tűzriadópróbán is átesett a művelődési ház közössége.

A korábbi évek hagyományai szerint csatlakozunk a "Bringázz az iskolába, munkába" kampányhoz, s az iskolába érkező diákokat apró ajándékkal jutalmazták meg az Autómentes nap alkalmából.

Bringás reggelire hívtuk a középiskolás diákokat, a vállalkozó bringások 7:30-kor indultak a Dombóvári Művelődési Ház elől 100 fővel. A reggeli elkészítésében segédkeztek a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete, a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület, a Dombóvári Szívklub Egyesület és Dombóvári Székely Kör, valamint a művelődési ház dolgozói. Az óvodásokat KRESZ pálya várta a délelőtt folyamán.

Büszkén mondhatjuk, hogy igazi összefogással valósulhatott meg a mai rendezvény, hiszen az Országos Mentőszolgálat helyi és megyei vezetőitől, a Dombóvári Rendőrkapitányságtól, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól a szervezés kezdetétől maximális támogatást kap Dombóvár Város Önkormányzata. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió helyi bázisa, a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda és a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Reméljük, hogy a délelőtti eseménysorozat alkalmával minél több fiatalt meg tudunk érinteni gondolatban, és további rendezvények alkalmával küldetésünket folytathatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.