Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Szeptember 23. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Dombóvár minden évben csatlakozik az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény szellemiségéhez.

2022-ben a programunk központjában a tudatmódosító szerek állnak, azok hatásaira és veszélyeire hívjuk fel a figyelmet prevenciós céllal a középiskolások körében.

Újraindult 2022-ben a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum városunkban. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok körében nagyobb hangsúlyt fektessünk a drogprevencióra, s minél több fórumon halljanak a megelőzésről.
A délelőtt folyamán Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerek széles skálájáról, s állított elrettentő példát nekik. Az előadás végén egy éles tűzriadópróbán is átesett a művelődési ház közössége.

A korábbi évek hagyományai szerint csatlakozunk a "Bringázz az iskolába, munkába" kampányhoz, s az iskolába érkező diákokat apró ajándékkal jutalmazták meg az Autómentes nap alkalmából.

Bringás reggelire hívtuk a középiskolás diákokat, a vállalkozó bringások 7:30-kor indultak a Dombóvári Művelődési Ház elől 100 fővel. A reggeli elkészítésében segédkeztek a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete, a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület, a Dombóvári Szívklub Egyesület és Dombóvári Székely Kör, valamint a művelődési ház dolgozói. Az óvodásokat KRESZ pálya várta a délelőtt folyamán.

Büszkén mondhatjuk, hogy igazi összefogással valósulhatott meg a mai rendezvény, hiszen az Országos Mentőszolgálat helyi és megyei vezetőitől, a Dombóvári Rendőrkapitányságtól, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól a szervezés kezdetétől maximális támogatást kap Dombóvár Város Önkormányzata. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió helyi bázisa, a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda és a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Reméljük, hogy a délelőtti eseménysorozat alkalmával minél több fiatalt meg tudunk érinteni gondolatban, és további rendezvények alkalmával küldetésünket folytathatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 13:08, kedd | Helyi

Két személyautó ütközött Dombóváron, a Kórház utcában

A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották november 28-án délelőtt, akik feszítővágó segítségével szabadították ki az egyik jármű utasát a mentőszolgálattal együttműködve.

2022. November 29. 11:05, kedd | Helyi

Újabb adomány a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek

Ezúttal a Magyar Vértanúk (1551-1854) című nagyméretű képet adományozta Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész a város múzeumának.

2022. November 28. 09:12, hétfő | Helyi

I. Micimackó jótékonysági futás és gyaloglás

A Dombóvári Szivárvány Óvoda Szülői Közösségének Csoportja első alkalommal rendezett jótékonysági futást a játékok bővítésére és az óvoda feltételeinek javítása érdekében november 24-én.

2022. November 26. 19:56, szombat | Helyi

Elkészült a tervezett beruházás

Teljes egészében elkészült a Pannónia út Dombóvári Járási Hivatal mögötti szakaszán a tervezett, a több éve húzódó beruházás.