Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Február 02. 11:54, péntek | Helyi

Átmeneti támogatást nyújt a megsüllyedt dombóvári társasház részére az önkormányzat

Átmeneti támogatást nyújt a megsüllyedt dombóvári társasház részére az önkormányzat

A január 31-i Képviselő-testületi ülésen döntött arról a grémium, hogy jogi és 10 millió forint átmeneti támogatást nyújt a bajba jutott 20 lakásos társasház részére az önkormányzat.

A közös képviselő jelzése után több alkalommal egyeztett Pintér Szilárd polgármester és dr. Szabó Péter Gyula jegyző a problémáról és annak megoldásáról, a társasház gyűlésén is részt vettek.

December végén a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti, 20 lakásos társasház veszélyesen megsüllyedt. A DRV Zrt. szakemberei megállapították, hogy az Árnyas utca 31. számú épület acél fővezetékén – a méretlen szakaszon – csőtörés keletkezett, a hibát a szolgáltató 2024. január 3-án elhárította.

A társasház közös képviselője a DRV Zrt.-t a bekövetkezett kárról értesítette, jelezve kárigényüket. Ezzel egyidejűleg értesítette a szerződésük szerinti biztosítótársaságot, valamint kérelemmel fordult az önkormányzathoz – olvasható az előterjesztésben.

Az elfogadott határozati javaslat szerint Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti társasház részére 10 millió Ft visszatérítendő, kamatmentes támogatást nyújt a társasházban csőtörés miatt fellépő épületkárosodás elhárítása érdekében az elkészült statikai szakvélemény szerinti stabilizáló előinjektálás elvégzésére a társasház által felvenni kívánt áthidaló kölcsön folyósításáig, de legfeljebb 2024. június 30-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.