Városlista
2022. szeptember 24, szombat - Gellért

Hírek

2022. Augusztus 10. 11:56, szerda | Helyi

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása a 611. sz. főút lezárásával kapcsolatban

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása a 611. sz. főút lezárásával kapcsolatban

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő sérült műtárgy helyreállítása

A 2022. június első felében bekövetkezett rendkívüli esőzés következtében a 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő műtárgy megrongálódott, beszakadt, ezért a főutat a forgalom elől le kellett zárni.
A 611. sz. főút lezárását követően Társaságunk terelőutakat jelölt- és táblázott ki, Kaposszekcső-Csikóstőttős-Mágocs-Dombóvár, Kaposszekcső-Jágónak-Nagyberki irányba terelve a forgalmat.
A rendkívüli helyzetre tekintettel a Magyar Közút NZrt. az esemény bekövetkezte után, szakkivitelező bevonásával megkezdte a sérült áteresz helyreállítását. A műtárgy elbontását követően, a rendkívül magas talajvíz miatt szádfalazással a munkaterületet le kellett határolni, hogy a folyósodásra hajlamos homok altalaj ellenére a földmű állékonysága biztosítva legyen. Ezt követően új teherelosztó vasbeton lemez építése, új vasbeton keretelemek beemelése történt.
Az építés során a beépített anyagok kötési és technológiai időinek tartása miatt jelenleg az átereszhez csatlakozó szárnyfalak zsaluzása folyik. A szárnyfalak betonozását követően a háttöltések visszaépítése, tömörítése, a 611. sz. főút alépítményeinek építése következik.

Aszfaltozási munkák előreláthatóan augusztus végére, szeptember elejére készülnek el, mely után az építmény visszaadható a forgalomnak, de Társaságunk mindent megtesz, hogy a forgalom mihamarabb legalább egy sávban megindulhasson.

Szekszárd, 2022. augusztus 9.

Magyar Közút NZrt.
Tolna Megyei Igazgatósága

Címkék: útjavítás

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 17:00, szombat | Helyi

Sétával és tánccal az Alzheimer ellen

A dombóvári Alzheimer Café és a Senior Örömtánc formáció közösen szervezett programokat az Alzheimer Világnap alkalmából szeptember 21-én.

2022. Szeptember 24. 09:00, szombat | Helyi

Dr. Zacher Gábor tartott előadást a művelődési házban

Az autómentes nap keretében Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerekről, s állított elrettentő példát nekik.

2022. Szeptember 23. 14:42, péntek | Helyi

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Dombóvár minden évben csatlakozik az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény szellemiségéhez.

2022. Szeptember 23. 10:11, péntek | Helyi

Nem állt meg segíteni a baleset okozója

Súlyos sérüléssel járó balesetről érkezett bejelentés 2022. szeptember 22-én 15 óra 45 perc körüli időben.