Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Október 17. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: JAÁMK

A Magyar Diáksport Napja 2013 program a József Attila Iskolában

A Magyar Diáksport Napja 2013 program a József Attila Iskolában

A tavalyi évben már nagy sikere volt ennek a diáksport napnak, ezért nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk-e benne.

A Dombóvári József Attila Általános Iskola Dombóvár város újdombóvári városrészének iskolája, elsősorban e városrész tanulóifjúságának kell megfelelő körülményeket, lehetőségeket biztosítania a sportolásra, mozgásra. Tanulóink lelkesek, szívesen mozognak, szeretik a sportot, igénylik, hogy szervezett keretek között is sportolhassanak, edzhessenek, versenyezhessenek. Ennek az igénynek a kielégítése érdekében vágtunk bele ebbe a programba is.
A tavalyi évben már nagy sikere volt ennek a diáksport napnak, ezért nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk-e benne. Előzetesen elkészítettünk egy programtervet, melyben meghatároztuk mely évfolyamok hol és mikor játszanak. Az udvaron állomásokat rendeztünk be, ahol a többi tanuló (szünetben, mérkőzések előtt-után) játékosan eltölthette a tanóráit. Főleg a „kölyökatlétika” feladataiból próbáltunk válogatni, s mivel idén megérkeztek a szükséges felszerelések, még színesebbé igyekeztünk tenni ezt a napot.

Sajnos az időjárás kicsit módosította terveinket, mivel hol nekieredt-, hol pedig elállt az eső. Ennek ellenére sikeresen meg tudtuk tartani a szabadtéri programokat, csak az új eszközeink (kölyökatlétika) egy részét kellett általunk készítettekre cserélnünk.
Programjaink:
• 1-4. évfolyamon teremlabdarúgó mérkőzéseket rendeztünk, osztályonként 6 fős csapatokat alakítva játszottak az évfolyamok (fiúk, lányok)
• 5-8. évfolyamon labdarúgó mérkőzéseket rendeztünk a műfüves pályán, osztályonként 6 fős csapatokat alakítva játszottak az évfolyamok (fiúk, lányok)
• az udvaron, több állomáson sportolhattak a gyerekek (felhasználva a kölyökatlétika program feladatait): gerelyhajítás, koordinációs létra, rúdugrás, asztalitenisz, ugróiskola, tollaslabda, ugrókötél
• délben 2013 méteres futás valamennyi tanuló részvételével
A sportnap az idei évben is jól sikerült, a gyerekek nagyon élvezték, szívesen mozogtak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.