Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Augusztus 23. 11:00, kedd | Helyi

A Jövő Emberkéje Alapítványt támogatja a Dombóvár Kenyere akció 2022

A Jövő Emberkéje Alapítványt támogatja a Dombóvár Kenyere akció 2022

Immár hagyomány szerint ötödik éve hirdeti meg Dombóvár Város Önkormányzata a civil szervezetek támogatásának céljából a Dombóvár Kenyere akciót városunkban.

Történelmi örökségünk jelentőségére, Szent István királyunk megtérésnek és hitének példájára mutatott rá dr. Hegedüs János plébános az ünnepi szentmisén, melyet Csullag Gábor állandó diakónussal együtt celebrálták a Szent István templomban augusztus 20-án.

Immár hagyomány szerint ötödik éve hirdeti meg Dombóvár Város Önkormányzata a civil szervezetek támogatásának céljából a Dombóvár Kenyere akciót városunkban. A kezdeményezést a Picipó Kft indította el az önkormányzattal karöltve, és több éven keresztül Börcsök Izabella lelkes közreműködésének köszönhetően a „HELP-Dombóvár” Egyesület, a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, a Dombóvári Mentő Alapítvány vehette át az adományt. Az elmúlt egy évben az Alkony-Támasz Alapítvány részesült támogatásban, minden Város Kenyere eladásából.

Az Alkony-Támasz Alapítványnak egy jelképes utalvány formájában Pintér Szilárd polgármester adta át a támogatást.

2022. augusztus 21-től az Európa Pékség vette át a stafétabotot és a pékségben kapható virág mintázatú fehér kenyér vásárlásával tudják támogatni a nyertes egyesületet a vásárlók, a lakosság.

A Városunk Dombóvár facebook-oldalon meghirdetett szavazás eredményeképpen a Jövő Emberkéje Alapítvány érdemelte ki a támogatást, és 2023. augusztus 19-ig minden kenyér árából 20 forint kerül a támogatási alapba. Óriási volt a verseny a város közösségi oldalán és szoros küzdelemben nyert a bölcsőde működésének támogatása céljából létrehozott szervezet.

A ceremónia keretében az Alkony-Támasz Alapítvány képviseletében Tusnovitsné Berényi Ella, az Alkony-Támasz Otthon vezetője adta át a pék lapátot Bálintné Bende Klaudiának a Tündérkert Bölcsőde intézményvezetőjének.

Szent István király ünnepén a szentmisét követően ökumenikus szertartás keretében három egyház képviselőjének közreműködésével történt meg a kenyérszentelés, majd Pintér Szilárd polgármester vágta meg a kenyeret. Nemzetünk születésnapján közreműködött Szabó Szabca István énekes előadó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.