Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Február 14. 11:10, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Múzeum

A hónap műtárgya

A hónap műtárgya

A hónap műtárgya februárban Fekete István vadászbotja, melyet 1942-ben felejtett Göllében Berta Jánosnál, a gyermekkori pajtásnál.

Ekkor 8-10 napot töltött el ottani barátai körében. A bot egyben ülőalkalmatosság is, ami Jancsi bácsi Ida nevű (93 éves) lányához került Nagyberkibe. Attalában 2008-ban Böllérversenyt rendeztek, ahol a nagyberkiek csapatát az akkori polgármester, Komár András vezette. Ő Berta Jancsi bácsi unokája, aki elmondta a bot történetét és nagy meglepetésemre délután elhozta azt Nagyberkiből. Attalában adta át a Fekete István Múzeumnak, mely azóta a múzeumban látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.