Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2018. Március 29. 08:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

A cégekkel is egyeztettek az „ipari park” címről

A cégekkel is egyeztettek az „ipari park” címről

A város önkormányzata a tüskei településrészen működő vállalkozások vezetőit hívta meg a március 21-i és 22-i fórumára, amit az Axiál Kft. telephelyén tartott.

Az összejövetelen Szabó Loránd polgármester elsőként azt vázolta fel a résztvevőknek, hogy milyen lehetőségeket rejt magába az „ipari park” cím megszerzése. Az önkormányzati vezető arról is beszélt, hogy a képviselő-testületnek milyen közeli és távoli tervei vannak a tüskei iparterülettel kapcsolatban. Az elképzelések szerint már idén elkezdik azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, melyek főként a víz- és szennyvíz-rendszer, valamint az úthálózat bővítését szolgálják. Az utóbbival az a cél, hogy a tüskei vállalkozások járművei és a telephelyeiket felkereső teherautók a jelenleginél kisebb mértékben zavarják a településrész lakóinak nyugalmát.
A megbeszélésen elhangzott még, hogy egy ipari park akkor működik megfelelően, ha az ott lévő cégek igénybe veszik egymás szolgáltatásait, vagy beszállítója lesz egyik vállalkozás a másiknak. Ezt segítendő az önkormányzat egy olyan menedzsment-szervezetet kíván felállítani, mely az egységes marketing megteremését, a közös ügyek vitelét, különböző pályázati források megszerzését, valamint új befektetők felkutatását és idecsábítását intézné.
- Ebből is látszik, hogy a városvezetés nemcsak adófizetőként tekint a Tüskében tevékenykedő vállalkozásokra, hanem messze menőkig támogatni is próbálja azokat - emelte ki Szabó Loránd. - Ha többségük képviselője aláírja az önkormányzattal és egymással való együttműködésről szóló megállapodást, akkor a közeljövőben benyújtjuk az „ipari park” címre a pályázatot a Gazdasági Minisztériumhoz. Kérelmünket előreláthatólag a nyár végéig fogják majd elbírálni az ügyben illetékesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 09:03, péntek | Helyi

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

A napokban több olyan baleset is történt Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet.

2024. Június 13. 10:00, csütörtök | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 12. 14:13, szerda | Helyi

Újabb elismerés a dombóvári Rozsusa-Bau Kft-nek

Dávid Roland, a Rozsusa-Bau Kft. ügyvezetője nyilatkozott az idei év történéseiről:

2024. Június 11. 10:34, kedd | Helyi

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság Dombóváron

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság rajtolt el a Z2-ben. Ismét egy rangos eseménynek adott otthont Dombóvár.