Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 24. 10:00, szombat | Helyi

A 2022-ben kiemelkedő eredményeket, példaértékű teljesítményt nyújtott sportolókat köszöntötték

A 2022-ben kiemelkedő eredményeket, példaértékű teljesítményt nyújtott sportolókat köszöntötték

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség rendkívül büszke valamennyi sportolóra, összesen 32 tehetséges fiatal munkáját jutalmazták a sportegyesületek javaslata szerint.

A díjakat, Pintér Szilárd polgármester és Szabó Csaba, a Sportszövetség elnöke adták át a diáksportolóknak éves teljesítményük és eredményeik alapján.

Szente Csongor és Anczól László a Dombó-Dog Centrum Kutyás Sport Egyesületből, Börcsök Annabella és Palánki Sára a Dombóvári Judo Klub tagjaként, Horváth Eszter, Horváth Dóra, Reizinger Anna és Szaka Szabolcs a Dombóvári Sportiskola Egyesületből vehettek át oklevelet. Reizinger Máté és Fehérvári Csegő kosárlabdázók már Dombóvárról elkerülve küzdenek a szép eredményekért, mindketten a Dombóvári Kosársuli KE növendékei. Iberhardt Bence, Szőke Hédi, Lakatos Lamm Bence, Éva Viktória, Boros Zsóka, Tamás Zsófia, Horváth Alíz a DOVASE tagjaként vehettek át elismerést országos eredményeikért. Nemzetközi mezőnyben elért sikereikért gratuláltak a karatékáknak és ugróköteleseknek, név szerint: Kovács Adriána, Lakatos Lukács, Szabó Dorottya, Ács Zsombor, Szőcs Patrik, Ruzsicska Kristóf, Baranyai Ármin, Gulyás Félix (Dombóvári Karatesuli Egyesület) és Fónai Rebeka, Fridrich Panka, Filotás Petra, Filotás Zsófia, Szabó Emília és Kertész Hajnalka az országos versenyek mellett az idei Európa bajnokságon elért szép szereplésért vehették át a díjat (JUMPERS DKSE). Vass Bertalan asztaliteniszező, a Dombóvári Asztalitenisz Club Kh. Egyesület versenyzője is már második alkalommal vehette át az oklevelet kimagasló teljesítményéért.

Szabó Csaba köszöntőjében kitért a város legnagyobb sportolóinak példaértékű útmutatására, Buzánszky Jenő, Rózsa Norbert és Gulyás Róbert mellett Vindics-Tóth Lili Anna és Halmai Petra olimpiai szereplésére. Pár évvel korábban még ők is dombóvári egyesület tagjaként fogadták az elismerést – emelte ki a Dombóvári Sportszövetség elnöke. Dombóvár büszke a tehetséges fiatalokra és elismeri az edzők, az egyesületben folyó magas színtű munkát, minderre példa az idei év két új díszpolgára. Fazekas Gáspár és Tarr Imre a város születésnapján vehette át a Pro Oppido Dombóvár címet.

Pintér Szilárd polgármester zárta az eseményt, megköszönte a sportolók erőfeszítéseit, kitartását, a szakemberek munkáját és a szülők támogatását. Felhívta a figyelmet az év végi, legnagyobb közös sporteseményre, melyre mind a 32 sportoló az ajándékcsomagban megkapta a rajtszámot és a pólót. A 2022-es év utolsó napja sem telik el mozgás nélkül, a 30. szilveszteri futásra várjuk az érdeklődőket – foglalta össze a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.